Kurs

Kurs i Jæren kajakklubb

Hos Jæren kajakklubb kan du ta følgende kurs i våttkorstigen:


Introkurs hav


Grunnkurs hav


Teknikkurs hav


Priser for grunnkurs og teknikkurs:

1600 kroner for medlemmer.

1950 kroner for medlemskap og kurs.

2000 kroner for kun kurs.


Klubben låner ut utstyr gratis til kursdeltakere. Bekledning må deltakerne sørge for selv.Våttkort - litt om kurs i Norges padleforbund

Norges Padleforbund (NPF) har utviklet kursstiger for ulike typer padlesport, både havpadling, flattvatn, elv, kano og polo. Tar du et padlekurs ledet av NPF-godkjendte instruktører, får du et kompetansebevis som bekrefter den opplæringa du har fått. Dette heter Våttkort.


For havkajakk er kursstigen slik:


Introkurs

Dette er et nybegynnerkurs som går gjennom det helt elementære for å komme seg i en kajakk. Egner seg for dem som aldri har sittet i en kajakk, og vil få en liten introduksjon for å komme i gang. Kurset varer i 3 timer.


Grunnkurs

Mange hopper rett på grunnkurset. Det kan være lurt å sitte litt i en kajakk på forhånd. Kurset gir deg kunnskaper og ferdigheter som er viktige for deg som ønsker å drive med padling. Du lærer grunnleggende sikkerhet og padleteknikk. Kurset er på 16 timer.


Teknikkurs

Teknikkurset hjelper deg å komme videre som padler. Det er et nyttig kurs for deg som vil kjenne på bølger og vind, og utforske havet i kajakk. Sikkerhet og teknikk er hovedfokuset. Kurset er på 16 timer, og du må ha grunnkurs for å være med.


Aktivitetslederkurs

Hovedfokuset i dette kurset er å bli i stand til å lede grupper på tur i kajakk, og å holde kurs. For å holde grunnkurs og introduksjonskurs i kajakk, må du ha dette kurset. Kurset varer i 16 timer, og du må ha gjennomført teknikkurs for å være med.


Videregående kurs

Dette kurset skal utvikle deg som padler, turleder og kursholder. Du lærer å beherske større forhold på sjøen. Kurset går over tre helger. Dette kurset må du ha for å holde teknikkurs.


Veilederkurs

Dette er det siste kurset i våttkorstigen. Kurset går over tre helger, og skal gjøre deg i stand til å lede krevende turer og kurs.


Padleglede og tryggleik står i fokus! Vi gleder oss til å sjå deg!Aktuelt: